Laatste wijziging: 14 april 2014
Ga naar de beginpagina  Chat Emailgroepen Zoeken op de website  Verstuur een e-mail  Bekijk de site in een printer-geschikte layout  Links Sitemap
 (sponsor)


Nieuws en persberichten stress en burnout

Vanaf 1 oktober 2009 worden in deze rubriek korte citaten van relevante nieuwsberichten over stress, burnout, werkdruk en overspannenheid met een link naar de originele nieuwsberichten geplaatst.
Daarnaast kunnen bedrijven en stichtingen persberichten (in Word formaat) sturen naar de redactie zodat deze hier na beoordeling geplaatst kunnen worden.
Nieuwsberichten worden in zijn geheel geplaatst mits expliciete toestemming van de auteur, dit om schending van auteursrecht te voorkomen.

[ Vorige | Begin | Totaaloverzicht | Volgende ]

 
 

11-11-2011 - Tien keer de menselijke kant van Het Nieuwe Werken

Bron: Gids Online
Auteur: Redactie

Met Het Nieuwe Werken (HNW) lopen werk en gezinsleven voortdurend door elkaar heen. En dan spelen psychische en sociale aspecten een rol. Twee hoogleraren waarschuwen voor de psychische en sociale effecten van Het Nieuwe Werken.

Lees het hele artikel en klik hier.

11-11-2011 - Nieuwe Werken belangrijk voor balans werk-privé

Bron: AbvaKabo
Auteur: Redactie

Tot 13 november is het de week van het Nieuwe Werken (HNW). Volgens Abvakabo FNV biedt HNW veel voordelen, ook voor werknemers.

Abvakabo FNV staat dan ook positief tegenover Het Nieuwe Werken (HNW). 'Regie van werknemers over werktijden is van belang om werk en privé te combineren. Zeggenschap over de indeling van het werk maakt werknemers effectiever, innovatiever en meer tevreden', zegt Marianne van der Pol, beleidsadviseur bij de vakbond.

Lees het hele artikel en klik hier.

10-11-2011 - Ouders zelf oorzaak Sinterklaas-stress kinderen

Bron: Radio 1
Auteur: Redactie

Vanavond begint het Sinterklaasjournaal weer op televisie en zondag komt de Sint aan in Dordrecht. In veel gezinnen breekt daarmee een tijd aan van Sinterklaas-stress.

Lees het hele artikel en klik hier.

10-11-2011 - Burn-out slaat toe onder hoogopgeleiden

Bron: Consumed
Auteur: Redactie

Het aantal werknemers met burn-outverschijnselen neemt toe in Nederland, volgens het CBS. Ten opzichte van 2007 was het aantal werknemers met burn-outklachten toegenomen in 2010.

Lees het hele artikel en klik hier.

09-11-2011 - Hoog tijd voor professionele opleiding vertrouwspersoon

Bron: Refdag
Auteur: Redactie

De functie van vertrouwenspersoon wordt steeds zwaarder. De professionaliteit van de beroepsgroep is onvoldoende; het is hoog tijd voor een gecertificeerde opleiding, stelt Carla Goosen.

Lees het hele artikel en klik hier.

08-11-2011 - Alex Klaasen nog niet de oude

Bron: Haarlems dagblad
Auteur: Redactie

Alex Klaasen is nog lang niet hersteld van de burn-out die hem eind september deed stoppen met de musical Toon. 'Het zal nog wel een tijdje duren voordat ik weer helemaal de oude ben. Ik zit er nog middenin', vertelt de acteur in het AD.

Lees het hele artikel en klik hier.

08-11-2011 - Preventie core business bedrijfsarts

Bron: ArtsenNet
Auteur: Redactie

“Preventieve activiteiten zouden de core business van de bedrijfsarts moeten zijn” aldus FNV beleidsmedewerker Wim van Veelen. Hij deed deze uitspraak tijdens de algemene ledenvergadering van de NVAB in de discussie over het door AStri in opdracht van SZW uitgevoerde onderzoek naar de positie van de bedrijfsarts.

Lees het hele artikel en klik hier.

07-11-2011 - Zorgmedewerkers licht positief, werkdruk blijft hoog

Bron: NU
Auteur: Redactie

In vergelijking met 2010 zijn werknemers in de zorg iets positiever over de kwaliteit van de zorg. De werkdruk is licht gedaald en de mensen hebben iets meer werkplezier.

Lees het hele artikel en klik hier.

07-11-2011 - Loop jij risico op een burn-out?

Bron: in overheid
Auteur: Redactie

13 procent van alle Nederlandse werknemers, dat komt neer op 962.000 personen. Bijna een miljoen werknemers met een burn-out?
‘De cijfers van het CBS behoeven een duidelijke toelichting. Het CBS heeft werknemers vragen gesteld over de beleving van het werk. Het gaat hier dus om de ervaringen van de werknemer. Dat is iets anders dan zeggen dat iemand een burn-out heeft. Dan heb je het over een diagnose waarbij een zorgprofessional vaststelt dat de werknemer een stoornis heeft

Lees het hele artikel en klik hier.

03-11-2011 - Zorg voor werkenden: een publiek belang

Bron: ArtsenNet
Auteur: Redactie

1,5 miljoen werkenden krijgen geen arbeidsgeneeskundige zorg. Bovendien hebben werkenden die zich (nog) niet ziek hebben gemeld géén wettelijk recht op toegang tot de bedrijfsarts voor vragen en/of klachten over hun gezondheid in relatie tot het werk. De NVAB vindt dit onbestaanbaar in een tijd waarin hoge eisen worden gesteld aan de gezondheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid van alle werkenden in Nederland. Dat is geen verantwoordelijkheid van de beroepsgroep van bedrijfsartsen alleen, maar een publiek belang.

Lees het hele artikel en klik hier.